Rust in je hoofd

 2

Om te doen
Nog even deze mails beantwoorden. De was nog doen, eten koken en boodschappen doen. De kinderen moeten nog..Er is altijd veel te doen. Dat is ook wel makkelijk he! Het kost veel minder moeite om de dag te laten bepalen door omgeving, werk of mailtjes etc. Regie nemen en zelf kiezen, dat kost moeite en energie. Dit is de reden waarom men vaak ziet dat men geleefd wordt ipv zelfregie te tonen en te leven. Welke variant hoort bij jou? Leef je en heb je de regie of wordt je geleefd en ben je aan het reageren op wat op je af komt?

Vandaag is het voor mij zo een dag dat ik toch echt heel hard mijn best moet doen om mezelf weg te trekken van het “geleefd worden” door allemaal mails en ontwikkelingen die op gang komen. Wat is er beter dan even een rondje naar de paarden of te gaan wandelen met de hondjes? Dan is mijn hoofd weer leeg en ik kan vrij en fruitig aan de slag! Rust in je hoofd

De wijze keuze maken – Wat wil ik?
Als we weten wat we willen weten we automatisch ook wat bij ons past. Als je daarop kan vertrouwen hoef je niet te twijfelen over “wat als” of “ voor het geval dat” – opties. Je kan loslaten wat niet bij de keuze hoort, en dus niet bij wat je wil. Dit schept ruimte voor nieuwe keuzes en kansen.

Om over na te denken
Wat draag je bij je door anderen? Wat bewaar je voor anderen? Ga eens opzoek naar de reden waarvoor je dit doet. Kijk goed naar wat het je oplevert en wat je zou willen doen om dit mogelijk los te laten.

Volhouden of beginnen?
Wat kost de meeste moeite? Waarom lukt het niet? Vaak kost het opstarten ons de meeste moeite. Het beginnen van een klus die we nog niet echt weten aan te pakken. Sommige zeggen dat het starten het “probleem” is. De rest is alleen maar volhouden. Toch is het volhouden een kwestie van strategie. Wie weet ben je al vaker met de klus begonnen en lukt het telkens niet. Dan komt snel de gedachte naar boven “ik kan het niet”. Hier wordt het natuurlijk niet makkelijker op. Je hebt gewoon nog niet jouw manier kunnen vinden qua aanpak. Wat heeft afgelopen keer wel gewerkt? Wat zou je deze keer ander kunnen doen om dichterbij het slagen te komen?

De kracht van de gedachten
De kracht van de gedachten is zo sterk, als we dit zouden beseffen zou niemand meer negatief willen denken. Men zegt niet voor niets: “Change your thought and you change your world.” Een kleine positieve gedachte in de ochtend kan dus je gehele dag veranderen.

Welke gedachte kun jij verzinnen om de ochtend positief te starten? Rust in je hoofd

2018-02-15T11:59:54+00:00