“Coaching en therapie met paarden”

Horse Dancers vliegt door de media – van Radio naar TV

De maand van Radio en TV

Wil je niet alleen lezen over wat ik doe en hoe dat werkt, maar het ook echt zien en horen?

Dat kan!

Afgelopen maand was voor mij namelijk de maand van Radio en TV.
Het is leuk om te zien hoe deze kansen op mijn pad zijn gekomen. Ik stapte erin zonder twijfel, maar wel met enthousiasme en een beetje spanning. Het is toch allemaal wat, radio en tv.

GL8 – magazine gezond en wel

In Januari ben ik gevraagd om een interview op de radio te geven over Horse Dancers – therapie met paarden. Bij GL8 – de regionale radio in het kader van de magazine “gezond en wel”.

In maar 8 minuten krijg je een beeld van een klein deel van mijn werk als paardencoach en therapeut met paarden en wat maakt dat het werk zo effectief is.

We hebben het gehad over de authenticiteit van paarden en het effect van paardencoaching bij verschillende stoornissen of levensvragen (PTSS, Trauma, Depressie, Angst, ADHD, Autisme, omgaan met onzekerheid, grenzen stellen).

Maar eerlijk is eerlijk: ik vond het best wel spannend, zo aan de andere kant van de radio.

Zin om te luisteren? Hier is de link naar de uitzending:

https://soundcloud.com/gl8-media/dancing-with-horses-laura-ostermann?in=gl8-media/sets/gezond-en-wel

 

 

TV reportage

De radio was een goede oefening voor mij.

Geen 5 dagen later ben ik namelijk gevraagd om, via het Centrum van Paardencoaching, een TV reportage te voorzien. Dit deed ik samen met collega paardencoach Rick van den Berg. En het was geen kleine reportage ook, maar wel voor het programma

Vier Handen Op Eén Buik 

In Vier Handen Op Eén Buik van BNNVARA helpen BN’ers tienermoeders tijdens hun zwangerschap, bevalling en daarna.

Lucille Werner  heeft Noemie (19 jaar) tijdens haar zwangerschap en de eerste weken daarna mogen begeleiden. Aangezien Lucille zelf een paardenmeisje is was coaching met paarden  voor haar een mooie optie om Noemie te helpen in haar persoonlijke groei.

Rick en ik mochten op zijn mooie locatie in Berlicum de paardencoach sessie voorzien.

We hebben in de sessie verschillende opdrachten aan Noemie gegeven, waardoor zij steeds een stapje dichter bij zichzelf en de mogelijke oplossing voor haar valkuilen kwam.

Finishing touch

Vandaag heb ik nog contact gehad met de redactie en mocht in het stuk wat op TV uitgezonden wordt nakijken. Het zijn wel echt volle 10 minuten (van de bijna 2 uur sessie)  die worden uitgezonden over paardencoaching en wat er in de sessie voor Noemie is gebeurt.

Ik zal de komende dagen een stukje van de aflevering laten zien en wat meer erover vertellen. Zo kun je een inblik krijgen en wat paardencoaching allemaal kan bewerkstelligen.

Voor nu: ZET IN JE AGENDA:

6 Maart om 20.25uur op NPO3 4 handen op 1 buik (BNN/VARA) met Laura Östermann en Rick van den Berg.

2018-02-21T15:02:35+00:00