Nieuw jaar – nieuwe voornemens

Januari brengt tot nu toe vooral slecht weer met zich mee.. Het kan dus alleen maar beter worden.

Hoe rotter het buiten is, hoe meer ik merk dat ik ermee bezig ben mijn eigen balans en evenwicht te voeden.

Elk jaar heb ik goede voornemens, en volgens mij ben ik daar niet de enige in. Een nieuw jaar geeft je het gevoel dat je nieuwe kansen krijgt om dat te doen wat je wilde doen, om dingen anders te doen.  Het streven naar geluk kan weer met hoop en moede van start gaan.

In 2017 heb ik me voorgenomen grenzen te stellen. 

Waarom? Ik ben in het leven veel in aanraking gekomen met situaties en personen waar ik niet mijn eigen mening mocht geven of waar ik niet kon doen wat ik fijn vond. Er werd jarenlang over mij heen gelopen, zonder dat ik dit in eerste instantie door had. Het zat bij mij zo diep verankert dat ik er niet echt aan toe deed dat het ook niet opviel.

Tot op één dag. 

Ik merkte dat ik niet meer mezelf was. Ik was de weg kwijt. Alles wat ik leuk vond om te doen was er helemaal niet meer. Ik reed geen paard meer ( kun je je dat voorstellen ?) ik zong niet meer, ik schilderde of tekende niet meer. Ik zat in een baan die ik wel leuk vond, maar die toch iets miste. Ik zat in een relatie die niet werkte en waar geen verbinding of contact was.

Toen ben ik aan het werk gegaan. Ik werkte aan mijn persoonlijke stijl ( hoe ga ik om met dingen), ik keek naar de omstandigheden (wil ik hierin blijven/ kan ik het wel of niet veranderen) en ik keek naar waar ik naartoe wilde. Waar was ik niet tevreden mee (wat is de klacht echt) en waar wil ik heen?

Klacht = omstandigheden + persoonlijke stijl. 

In mijn geval heb ik een super 180 graden draai gemaakt. Ik heb als eerste gewerkt aan mijn persoonlijke stijl. Hoe ga ik om met situaties, problemen en mezelf.

Daarna heb ik alles wat ik kon achterlaten ook daadwerkelijk achtergelaten. Mijn baan opgezegd, mijn huis verkocht, toxische relaties met mensen om mij heen beëindigt.

En wie had het gedacht?? Grenzen bieden vrijheid!! 

Voor het eerst in mijn leven had ik het idee ( ook al had ik niets behalve een paar kartons dozen vol rotzooi) dat ik rijk was. Rijk aan ervaring. Rijk van binnen. En hoe komt dat?

Ik heb gehandeld naar mijn normen en waarden. Voelde waar mijn grenzen liggen en kon deze aangegeven. 

Zo ben ik dichter bij mezelf gekomen en heb ik dit bereikt waar ik nu ben:
Ik heb mijn droombaan, met twee paarden en mijn lieve hond die mee mogen doen. Ik ben omgeven van mensen die mij steunen en die luisteren naar mijn behoeftes en mijn grenzen accepteren.

2018 brengt voor mij een nieuwe uitdaging:
Ik wil elke dag iets voor mezelf doen. Ook al is het maar 5 minuten. 

In het kader van zelfcompassie en liefde voor mezelf. Het voeden van mijn kracht, door de dingen waar ik energie uit haal. Dit gaat nu misschien heel zweverig klinken- maar ik ga in die 5 minuten echt voor voeding voor mijn ziel.

Dat kan zijn: schrijven, tekenen, schilderen, rijden. Het hoeft ook helemaal niet urenlang.. maar gewoon een moment voor mezelf. Terugkomen naar de dingen die mij energie geven, zodat ik er voor de rest van de tijd voor anderen kan zijn.

Met aandacht en liefde.

Ik heb me ook voorgenomen om iets voor jullie te doen.

Er is veel vraag naar simpele kleine aanpassingen die je kan maken in het dagelijkse leven om wat dichter bij jezelf te komen, maar ook vraag naar wat praktische tips die het tastbaar maken. Waarschijnlijk hebben jullie allemaal al wel een voornemen, maar wie weet sluit dit er wel erg op aan.

Mijn voornemen nummer 2:

Een keer in de week krijgen jullie de tips en tricks van mij om je hoofd, hart en/ of omgeving wat op te schonen en rust te kunnen creëren.

Wat vinden jullie ervan?

Wat heb jij je dit jaar voorgenomen en past het er misschien wel bij? Waar zou jij behoefte aan hebben in de wekelijkse tips en tricks?

Ik vind het leuk om je mening te horen!! Dus laat een berichtje achter.

Heb je zelf een klacht en merk je ineens dat het zelf best lastig is om het alleen aan te pakken? Dat hoeft ook helemaal niet. Ik help je er graag bij.

Geloof mij.. Niemand doet zoiets alleen!

2018-01-08T13:22:44+00:00