Horse Dancers Team 2017-08-28T17:37:17+00:00

MISSIE

Wie een neuropsychiatrische stoornis heeft, of een kind met een diagnose, wordt onherroepelijk geconfronteerd met vooroordelen. Dat is vreemd, want anders zijn is niet meer dan afwijken van de groep. Wie bijvoorbeeld autisme of AD(H)D heeft, denkt en doet op een eigen manier. Niet beter of slechter, gewoon anders. Jezelf. Daar past geen waardeoordeel bij.

Horse Dancers heeft als missie om meer begrip te kweken, zowel bij cliënten zelf als in de omgeving. Door paardentherapie leren cliënten op een luchtige manier omgaan met de uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Doordat bijvoorbeeld ouders ons betrekken, creëren we een positieve leeromgeving waar iedereen aan mee werkt. Met onze laagdrempelige paardentherapie streven we naar een impact tot ver buiten de wei.

VISIE

Lange wachttijden, strikte richtlijnen en weinig maatwerk: het reguliere traject voor het behandelen van neuropsychiatrische aandoeningen kent de nodige beperkingen. Dat doen we bij Horse Dancers anders.

Dat begint bij een holistische kijk, de hele mens staat centraal. We kijken niet alleen naar beperkingen maar juist naar mogelijkheden. Samen met het paard bieden we een veilige ruimte om te leren, om ervaringen op te doen. Zelfregie is belangrijk, want ware verandering komt van binnen. Door cliënten in hun kracht te zetten creëren we duurzame veranderingen.

Wat voor ‘aandoening’ iemand ook heeft, bij Horse Dancers ben je vooral een mens met eigenschappen, kwaliteiten en talenten. Met onze getrainde paarden slaan we de brug naar zelfkennis en zelfredzaamheid.

WIE WIJ ZIJN

‘It’s only with the heart that one can see right. What is essential is invisible to the eye’

– Antoine de Saint-Exupery

Laura Östermann
Laura ÖstermannTherapeut, coach en eigenaar Horse Dancers
‘Al van kleins af aan ben ik gek op die grote viervoeters. Paardrijden is voor mij vrijheid en pure ontspanning. Op een paard kun je zijn wie je bent, zonder poespas. “Het lijkt wel dansen met het paard”, zei iemand ooit tegen me. De naam Horse Dancers was geboren.
Paarden helpen je om dichter bij jezelf te komen, bij je gevoel, bij je eigen kunnen. Ik wil mensen helpen door ze in contact te brengen met zichzelf en met de buitenwereld. Leren door bewustwording, groei door zelfredzaamheid.’

CV | Laura Östermann | 2017

Figo
FigoTherapiepony
Hij is rustig, nieuwsgierig en altijd geïnteresseerd in mensen. Onze therapiepony Figo is een echte hartendief. Hij is zorgvuldig opgeleid en gecertificeerd voor therapeutisch rijden. Figo houdt van aandacht en is altijd in voor een spelletje.

Humor, zelfspot en een goede dosis rebellie, gecombineerd met vakkennis, improvisatievermogen en nieuwsgierigheid

Benieuwd wat Horse Dancers voor jou kan betekenen? Ontdek wat anderen zeggen of neem direct contact op.