Coaching PlusHome – hoe werk jij samen?

Een bijzondere ervaring

was aan de medewerkers van PlusHome beloofd in hun kerstpakket.
“Iets met modder” scheen het te zijn. Er rekende niemand op een Teamchoaching met paarden. Toch ontbrak het enthousiasme niet. De stemming was vrolijk, met veel humor en gezelligheid – waarbij de sfeer er goed in zat.

De bak hadden we opgedeeld in 6 kleine paddocks, waarin 6 coaches en paarden een eigen groep door verschillende oefeningen mochten begeleiden.

Mijn groepje bestond uit allemaal dames, sommige met ervaring met paarden, sommige zonder ervaring en sommige die paarden eigenlijk best wel eng vonden. Een goed gemengde groep.

Maar hoe werkt dat eigenlijk bij zo een teamcaching? 

Dat is zeker niet elke keer hetzelfde. Er werd bij PlusHome het belang geuit dat er aandacht mag zijn voor zowel de persoonlijke ontwikkeling als ook de samenwerking tussen de collega’s binnen de verschillende Teams.

Hoe stel ik mezelf op als professional?

De dames hebben hier allemaal dezelfde opdracht gekregen. Verbaast waren zij dat het paard zich bij ieder persoon anders opstelde, anders gedroeg en dus volledig reageerde op zijn tegenover. Hierdoor kon er een hele boel “live feedback” van het paard verzameld worden met de vertaalslag hoe je je opstelt in een werksituatie als professional.

Neem hier een kijkje in wat er allemaal kan gebeuren tijdens een korte interventie voor persoonlijke ontwikkeling:

Wat is mijn rol in een team?

Vervolgens werd er aandacht besteed aan de onderlinge samenwerking. Hoe gaat het team een opdracht aanpakken en oplossen die ze nog nooit eerder hebben gekregen? En nog wel zonder de praten?

Het team mag ontzettend trots zijn op de ontwikkelingen van deze dag. Er is niet alleen fijne en duidelijke feedback gegeven en ontvangen, van het paard maar ook van de collega’s.

Wat er ook naar voren is gekomen is dat deze dames echt een TEAMSPIRIT hebben.

De angst voor het paard is aangegaan en overwonnen. Het team steunde elkaar dusdanig dat het paard zelfs achteruit ingeparkeerd kon worden, zonder het paard aan te raken.

De Tegelwijsheden

De wijsheden die de dames hebben meegenomen zijn later genoteerd op tegeltjes. Hier een kleine inblik:

  • Je mag zijn als water, als je maar zelf de temperatuur bepaald.

  • Als je je hoofd uit zet en het gevoel aan, pas an zal het paard gaan.

  • Wat je uitstraalt is veel belangrijk dan wat je zegt.

  • Alles wat je doet doet er toe.

  • Je doet het niet alleen!

Al met al een geslaagde ochtend!

Met dank aan de dames van PlusHome. Het was leuk om met jullie te werken!

Ben jij benieuwd wat wij voor jou team kunnen doen? Neem gerust contact op.

2018-01-25T12:01:28+00:00